غرق شدن مادر و دختر در استخر کشاورزی نیشابور (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) زلزله ۷.۸ ریشتری روسیه را لرزاند (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) زلزله زاهدان را لرزاند + جزئیات (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) برگزاری کلاس‌های آمادگی شروع مدارس ممنوع است | والدین گزارش کنند، با مدارس متخلف برخورد می‌شود حجت الاسلام والمسلمین علی‌‌اكبر الهى خراسانى دعوت حق را لبیک گفت  ۸۱ کودک شیرخوار در مراکز بهزیستی خراسان رضوی تحت مراقبت هستند | شیرخوارگاه خالی نشده است آخرین اخبار از آتش‌سوزی یک مجتمع تجاری در سبزوار | آتش مهار شد + فیلم (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) برنامه‌های آموزش و پرورش استان خراسان رضوی در راستای بهبود آموزش در مدارس شیوع بالای آرتروز زانو در بین ایرانی‌ها | کدام گروه‌های سنی در معرض خطر هستند؟ طرح جدید هلال احمر برای کمک به دانش‌آموزان نیازمند | توزیع بسته‌های لوازم‌التحریر در مناطق کم‌برخوردار بازنشستگان نفت، سهامدار پتروشیمی می‌شوند واکسن آبله‌مرغان موجود شد | آیا واکسن بزنیم یا نه؟ آیا کره‌های محلی برای طبخ غذا بهتر است و باعث افزایش چربی خون نمی‌شود؟ بی‌احتیاطی ۳ جوان به قیمت جانشان تمام شد | پا در رکاب چاه، جان در کمین مرگ فرمانده انتظامی سیب و سوران به شهادت رسید دستگیری قاتل پس از ۱۴ سال | انکار دسیسه زنانه برای قتل شوهر ۵ هزار شاکی منتظر تعیین تکلیف پرونده «موبایل موسوی» توصیه رئیس کل دادگستری خراسان رضوی به کارآموزان قضایی: با مردم مهربان باشید و از وسوسه‌های شیطانی دوری کنید سخنگوی آموزش و پرورش: هیچ اتفاقی مانع آغاز مدارس در اول مهر نمی‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۷ شهریور ۱۴۰۴) | هوای مشهد موقتاً گرم می‌شود یک کشته و ۲۰ مصدوم در تصادف اتوبوس محور تهران به مشهد (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) پیگیری جدی مجلس برای افزایش حقوق اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری خراسان رضوی: آمار مبتلایان به سرطان پستان در خراسان رضوی بالاست منشا ۴۰ درصد آلودگی هوای سرخس خراسان رضوی، ترکمنستان است عقیم‌سازی پشه‌ها برای مقابله با تب دنگی | ساکنان برج‌ها هم از پشه آئدس در امان نیستند مشهد، میزبان اولین کنگره بین‌المللی هوش مصنوعی و فناوری‌های سلامت در زنان و زایمان انتقاد معاون تربیت بدنی آموزش و پرورش به ساعت محدود ورزش مدارس و تحرک کم دانش‌آموزان هشدار در مورد خطرات چاقی در کودکان
سرخط خبرها

مشهد دهمین روز آلودگی هوا را پشت سر گذاشت | مسئولان تعطیل‌ می‌کنند یا توصیه!

  • کد خبر: ۱۹۵۷۷۱
  • ۳۰ آبان ۱۴۰۲ - ۱۲:۱۵
مشهد دهمین روز آلودگی هوا را پشت سر گذاشت | مسئولان تعطیل‌ می‌کنند یا توصیه!
امروز دهمین روز آلودگی هوای مشهد است.
مهدی عسکری
خبرنگار مهدی عسکری

به گزارش شهرآرانیوز امروز مشهد در‌حالی به دهمین روز آلوده خود رسید و عدد روز‌های متوالی آلوده شهر دو‌رقمی شد که طبق پیش‌بینی‌ها، خروجی جلسه شب گذشته کارگروه شرایط اضطراری گرد‌و‌غبار خراسان رضوی، چیزی جز توصیه و تعطیلی مجدد مدارس به‌همراه نداشت.

دیشب و در حاشیه این کارگروه مهدی اله‌پور، دبیر این کارگروه، ضمن اعلام تعطیلی مدارس در شیفت صبح امروز (سه‌شنبه) این توصیه را هم کرد که «جلوگیری از تردد افراد دارای بیماری زمینه‌ای تنفسی و قلبی، کودکان، افراد سال‌خورده، مادران باردار و افراد دچار حساسیت‌های پوستی در شهر به‌شدت توصیه می‌شود و آنان باید فعالیت‌های بدنی، پیاده‌روی، ورزش، خرید یا پیگیری سایر امور خود را به وقت دیگری موکول کنند؛ همچنین از دستگاه‌های دولتی خواسته شده است در صورت امکان، با دورکاری کارکنان دارای بیماری‌های زمینه‌ای، تنفسی، قلبی و مادران باردار یا دارای فرزند کمتر از شش سال موافقت کنند.

دو روز قبل بود که در هشتمین روز آلوده شهر، شاخص آلودگی هوا به عدد ۳۸۳ نیز رسید و همان اقدامات همیشگی در دستور‌کار قرار گرفت؛ وضعیت هشدار نارنجی اعلام شد، کارگروه شرایط اضطراری گرد‌و‌غبار تشکیل شد و مدارس مشهد و نواحی هفت‌گانه، تعطیل و غیرحضوری شد.

دوباره قره‌قوم، دوباره تناقض

پیش‌از این نیز در ۲۸‌تیرماه امسال با وضعیتی مشابه امروز و دو روز قبل شهر مواجه بودیم و شوربختانه اینکه به‌جای تشکیل کارگروه‌های اجرایی و عملیاتی برای مهار گرد‌و‌غبار، مسئولان از تابستان امسال، بار‌ها تأکید کردند که «باید با گرد‌و‌غبار سازگار شویم» و این در‌حالی است که در اعلام مسئولان، حتی اظهار‌نظر‌ها درباره منشأ گرد‌و‌غبار نیز با تناقضات آشکاری همراه است و برخی منشأ گرد‌و‌غبار را نامشخص و نیازمند بررسی‌های بیشتر می‌دانند و برخی دیگر فعال‌شدن کانون خارجی «قره‌قوم» در ترکمنستان و کانون‌های داخلی غرب و شمال‌غرب استان را منشأ افزایش حجم ریزگرد‌های هوای مشهد اعلام می‌کنند.

البته باز هم پیش‌بینی‌ها حکایت از آن دارد که پس از نیمه آذر‌ماه امسال، میزان بارش در کشور و به‌تبع آن در خراسان‌رضوی بیشتر خواهد شد و احتمالا شاهد روز‌های کمتری همراه با گرد‌و‌غبار باشیم و این‌همه در‌حالی است که با‌وجود تناقض‌ها در ریشه‌یابی منشأ آلودگی هوای شهر، هیچ دستور‌کار عملی نیز برای مقابله با ریزگرد‌ها وجود ندارد. برای مهار ریزگرد‌ها با منشأ داخلی، هنوز اقدام در‌خور‌توجهی نشده است؛ اما اردیبهشت سال گذشته بود که با پیگیری‌های که وزارت خارجه و سفارت کشورمان در ترکمنستان، طرف خارجی پذیرفت و رسما اعلام کرد که منبع ریزگرد‌های شمال شرق کشور ما هستند. با‌این‌حال با افزایش ذرات گرد‌و‌غبار در تیرماه امسال، در خبر‌ها اعلام شد که طرف ترکمنستانی از زیربار مسئولیت و تعهدی که دراین‌رابطه داشته، شانه خالی کرده است تا همچنان مسئولان ما برای روز‌های آلوده شهر، بهانه منشأ خارجی داشته باشند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->